Update uit de opvang!

Ziekte update 8: 23-09-22

Het lijkt nog steeds de goede kant op te gaan met alle cavia's! We zijn er nog niet, maar er zijn tot nu toe geen verdere besmettingen geweest binnen de opvang.
Wel in het trio in onze woonkamer, waar Mieke even bijzat, lijkt Dolly het op te gaan pikken.. We hopen dat het niet doorzet en anders gaat ook zij op de antibiotica.
Van Mieke haar baasjes kregen we de update dat het echt aardig goed met haar gaat. Ze zit beter in haar vacht, eet goed, kletst tegen haar baasjes en scharrelt door het hok. Ze is er nog niet, maar gelukkig lijkt ze het wel te gaan halen!

Ziekte update 7: 19-09-22

Heel voorzichtig durven we weer een beetje adem te halen... Héél voorzichtig.
 
Hoe gaat het met de cavia's?
- Brownie heeft nog wat snotjes, en pruttelt een klein beetje. Hij gaat nu over op een andere antibiotica.
- Autumn heeft nog snot en reutelt echt nog, ook zij gaat over op een andere antibiotica.
- Funny heeft geen snot meer en hoor je amper ademen! 🥳 Vooral een kwestie van de kuur afmaken.
- Mocca heeft nog een beetje vocht om haar neusje, maar reutelt niet meer, ook een kwestie van de kuur afmaken.
- Pluisje heeft op de een of andere manier nog steeds niks! Ze is onverwoestbaar, de oudste cavia van de groep, maar toch het beste immuunsysteem. 😂
 
We zijn jullie zo dankbaar voor alle steun en natuurlijk alle donaties. Met de donaties hebben we ontsmettingsmiddelen, handschoenen, schorten, antibiotica, ontstekingsremmers en spullen voor de vernevelbak kunnen kopen. Hierdoor kunnen we er echt alles aan doen om te voorkomen dat het verspreid. Het is fijn om te weten dat er zo veel mensen om ons en onze diertjes heen staan. ❤️
 
We vechten door tot het helemaal weg is! Gelukkig is de rest van de opvang nog niet ziek geworden🥳

Ziekte update 6: 17-09-22

Gister vertelden wij jullie dat lieve Mieke ontzettend ziek was.. 's ochtends een paar snotjes, 's middags doodziek. (Foto 1)
 
Mieke kwam ongeveer 1.5 maand geleden bij ons wonen, zodat ze niet alleen hoefde te zijn. Helaas was ze in het caviahuis niet echt in haar hum en van alle stress ging ze haar eigen haren bijten.. Daardoor hebben wij haar een week geleden naar binnen geplaatst in onze woonkamer. Ook hier zagen we dat ze op zich zichzelf kon redden, maar echt happy leek ze niet te zijn.
Vervolgens werd ze ook nog eens ontzettend ziek.
 
We vroegen haar oude baasje uit werk langs te komen, omdat we twijfelde of ze de volgende ochtend zou gaan halen. Toen we Mieke op haar schoot zette zag je de herkenning in haar oogjes. Ze begon te kletsen, kusjes te geven, te eten en ontspande zich. (Foto 2)
 
Na wat wikken en wegen is dus besloten om Mieke terug te brengen naar haar oude baasjes, die alle medicijnen en benodigdheden met veel uitleg meekregen. Ze vonden dat gelukkig geen probleem en hadden haar stiekem toch ook erg gemist.
Op foto 3 zie je dat Mieke weer lekker in een hokje in de woonkamer zit. En voor het eerst in 24 uur scharrelde ze weer rond en ging ze van het hooi knabbelen. Zo bijzonder om mee te maken!
 
We zijn verbluft en hebben dit nog nooit meegemaakt. Normaal verplaatsen we zieke cavia's natuurlijk niet, maar in het geval van Mieke hadden we allemaal het gevoel dat herkenning van het oude baasje het enige was waardoor ze wilde vechten. We denken dat ze hier de ochtend niet gehaald had.
Ze leeft nog! En wordt ontzettend verwend. Tuurlijk gaan we haar enorm missen in onze opvang, maar als dit is wat maakt dat ze niet overlijdt aan deze nare bacterie, is dat natuurlijk helemaal oke!

Ziekte update 5: 16-09-22

We hebben er sinds vanochtend nog een patiëntje bij..
Lieve Mieke is pas 1.5 maand bij ons.. ze is al 7 jaar. Zo oud! Ze was in de grote groep niet in haar hum, dus mocht ze 7 dagen geleden verplaatsen naar onze woonkamer. Lekker warm binnen.
Dit was ook de dag dat we ontdekten dat er één caafje ziek was.. en laat zien hoe gruwelijk besmettelijk dit is.
Vanochtend begon mieke een beetje te snotteren... vanmiddag is ze dood en dood ziek. We zijn vanochtend gestart met antibiotica en hopen voor haar dat het niet te laat komt. We vechten voor haar en hopen dat ze zelf ook wil vechten!
De andere caafjes, Herman, Maaike & Dolly zitten heel dicht tegen haar aan, heel lief, maar wel een teken dat het echt niet goed gaat..
Lieve Mieke, hou vol!
Dit breekt ons.. en gaat ons aan het hart. Bedankt voor al jullie steun, zonder zouden we het niet kunnen.
De infectie zit dus nu in 2 groepen..

Ziekte update 4: 16-09-22

De antibiotica lijkt helaas niet veel te doen.. Vandaag halen we nieuwe medicatie op bij de dierenarts. We zijn Dierenkliniek Veenendaal heel erg dankbaar voor hun steun en bereikbaarheid rondom deze golf ellende. ❤️
Nog steeds duimen/hopen/bidden dat alles aan gaat slaan.
Pluisje mankeert nog steeds niks gelukkig, Mocca en Funny blijven veel snotteren en reutelen. Brownie en Autumn lijken iets zieker te zijn geworden. De rest van de dieren houden we goed in de gaten.

Ziekte update 3: 15-09-22

Na het verlies van Juultje is de groep wat in de war, ze zijn wat stiller dan normaal en zoeken elkaar meer op.
Pluisje leek gister ook ziek te worden, maar vandaag is er niks aan de hand. We houden haar goed in de gaten. Autumn en Brownie mochten vanochtend weer in de vernevelbak, zo helpen we hun met de grote hoeveelheid snot.
Funny lijkt het redelijk te doen en Mocca heeft echt nog veel klachten.
We houden vol! En we willen ieder van jullie die gedoneerd heeft enorm bedanken! Er is echt een mooi bedrag gedoneerd en nu kunnen we de medische zorg weer even dragen. Ontzettend bedankt, we zijn er sprakeloos van. ❤️

Ziekte update 2: 13-09-222

Helaas is Juultje eind van de middag overleden.. Ze was helaas te ziek en behandeling mocht niet meer baten. Ze is vredig heen gegaan, tussen haar vriendjes. We gaan haar ontzettend missen en dit raakt ons diep.
We hopen/duimen/bidden nog steeds dat verdere sterfte ons bespaart zal blijven. Ook Autumn is helaas nu ziek geworden.

Ziekte update 1: 13-09-22

Bid/duim/hopen jullie mee voor de caafjes van de "binnenbak".
In deze groep heerst sinds 4 dagen een zware infectie.. Snotneuzen, benauwdheid, reutels en bacteriën..
Juultje, Funny, Mocca en sinds vandaag ook Brownie hebben er erg veel last van. De laatste drie gelukkig vooral snotneuzen, niezen en hoesten. Maar onze Juul is ernstig benauwd en heeft het zwaar. We houden ons hart vast voor haar.
Natuurlijk staan ze op alle nodige medicatie en toestanden om hen zo goed mogelijk te helpen.
De hoop is dat het niet overslaat naar Pluisje en Autumn en natuurlijk niet naar de rest van de dieren in dezelfde ruimte. We kunnen ze niet verplaatsen, dus duimen/hopen/bidden dat het niet de hele opvang pakt.
Mede hierom kunnen we dus even geen bezoek hebben in de opvang. We hopen op jullie begrip.
Wil je helpen? Dat kan door te doneren voor de oplopende medicatiekosten. Alvast bedankt.

Sleepbootdagen 03-09-2022

Na 2 jaar mocht het weer! De sleepbootdagen! Ook wij waren met de cavia's van de partij. Gelukkig voor ons, maar helaas voor de cavia's werd het een warme dag. Daardoor moesten de cavia's rond 13.00 uur helaas terug naar huis. Wel hebben we alsnog geld op kunnen halen voor onze opvang! Bedankt daarvoor!


Uitbreiding Steun een Cavia

Omdat we nu een slapende opvang zijn, zijn we voorlopig dus een caviarusthuis. Eigenlijk een soort bejaardenhuis voor cavia's, waarbij we met veel liefde zorgen voor onze vaste bewoners. Daarom zijn nu alle vaste bewoners beschikbaar om te steunen voor €25,- per jaar. Je krijgt dan 2 keer per jaar een update van hen! 

Lees verder via de knop hieronder.