Over SEC (Steun Een Cavia)

In ons Caviahuis wonen een aantal cavia's die om verschillende redenen niet meer herplaatst worden.

Via SEC (Steun Een Cavia) kunt u één (of meer) cavia's in dit Caviahuis steunen.

Op onderstaande foto's ziet u de cavia's die op dit moment in ons Caviahuis verblijven.

U kun er één (of meer) uitkiezen en deze dan financieel steunen.

Elke cavia mag maximaal 4 Steuntjes hebben.

Wat ontvangt de cavia: - uiteraard alle zorg en liefde die alle andere cavia's in de opvang ook krijgen; maar door uw financiële steun kunnen wij dit blijven doen!

Wat ontvangt u: - een certificaat van 'uw' Steuncavia
                                - 2 x per jaar een update over de cavia
                                - en u mag natuurlijk komen knuffelen met de cavia ;)

De kosten:  €25 euro per jaar

€ anders mag ook ;)

Hoe werkt het?:

Stuur ons een mailtje met de volgende informatie:

- Welke cavia u wilt steunen

- Uw adres gegevens

- Datum van overboeking naar onderstaande gegevens

Wij sturen u terug:

- Een overeenkomst die u in kunt vullen en terug kunt sturen (via mail of post)

- Een certificaat ter bewijs van uw bijdrage

(Het is natuurlijk ook mogelijk om langs te komen en alles contant en op papier gelijk te regelen.)

Overboeken:

Rekeningnummer: NL45ABNA0501628460
T.n.v. Stichting Cavia Bakkeveen
O.v.v. Steun (Naam Cavia) St. Cavia NIJKERK

Vermeld duidelijk dat het om onze opvang gaat! Dan zorgt het hoofdkantoor dat uw donatie bij ons terecht komt.

Heeft u interesse/wilt u een cavia steunen of heeft u nog vragen en/of opmerkingen over SEC? Stuur ons gerust een mail via CaviahuisNijkerk@gmail.com of bel ons op: 0332460970

Polly

Polly heeft 2 Steuntjes

Geslacht: zeugje

Geb. datum: +- juni 2016

Soort haar:  Gladhaar

Favoriete eten: Witlof

Verhaal:

Polly is een lieve cavia, die graag een beetje lui is. Ze kwam binnen samen met een aantal dochters. Deze dochters waren allemaal naaktcavia's en hebben allemaal een huisje gevonden. Polly zelf heeft wel haar en ze heeft een bumblefoot. Toen ze bij ons kwam zat daar een ontsteking in, die heel gevaarlijk voor ons was. Nu is de ontsteking onder controle en loopt ze heerlijk in ons caviahuis.

Rody

Rody heeft 4 Steuntjes

Geslacht: zeugje

Geb. datum: +- januari 2012

Soort haar:  Gladhaar

Favoriete eten: Andijvie

Verhaal:

Rody kwam al hoogbejaard bij ons binnen. Ze is een aantal keer helaas flink ziek geweest, maar inmiddels doet ze het super! Ze loopt lekker in de bejaardengroep en vindt dat hartstikke gezellig.

Mini

Mini heeft 2 Steuntjes

Geslacht: gecastreerde beer

Geb. datum: +- september 2018

Soort haar:  Sheltie

Favoriete eten: Alles

Verhaal:

Mini is een hele relaxte cavia, hij maakt zich nergens druk om en ligt het liefst te slapen. Hij kwam binnen met een hele zware longontsteking. Hij kwam hier bijna niet overheen, maar na heel veel medicatie en liefde is hij nu weer helemaal gezond. Mini loopt als gecastreerde beer in ons caviahuis.

Luna

Luna heeft 1 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: +- november 2018

Soort haar:  Lunkarya

Favoriete eten: Andijvie

Verhaal:

Andijvie Luna is een ontzettend lieve cavia die graag knuffelt.

Luna kwam binnen toen ze helemaal kaal was en heel veel jeuk had.

De medische oorzaak ervan bleef lang onbekend en is iets waar dierenartsen hard mee bezig zijn.

Inmiddels zit Luna haar haar weer helemaal mooi, maar ze wordt in het voorjaar weer opnieuw kaal. Wij helpen haar dan door deze lastige periode heen. Om haar goed in de gaten te kunnen houden blijft ze gezellig in ons Caviahuis wonen.

Daar heeft ze het enorm naar haar zin en eet ze het liefst de hele dag snoepjes.

Bo

Bo heeft 1 Steuntjes

Geslacht: Zeug

Geb. datum: +- maart 2015

Soort haar:  Rood

Favoriete eten: Paprika

Verhaal:

Bo is een eigenwijze cavia die erg op zichzelf is. Bo kwam bij ons in een groep waar zij niet altijd aardig was tegen de rest. Wij hebben haar in ons Caviahuis gezet om haar een beetje “op te voeden” echter bleef Bo een zelfstandige cavia. Als jij rustig bent is Bo ook rustig, ze houdt dan erg van knuffelen.

In de groep weet iedereen inmiddels dat ze haar maar gewoon met rust moeten laten en Bo vindt dat heerlijk!

Bo knuffelt graag met oudere mensen, daarom mag zij nu mee naar verzorg- en verpleeghuizen om te knuffelen.

Rosita

Rosita heeft 3 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: +- mei 2014

Soort haar:  Pluis

Favoriete eten: Spinazie

Verhaal:

Rosita is een super spontane cavia. Ze kwam bij ons samen met een ander caafje en vonden al snel een huisje.

Echter na een aantal dagen bleek dat ze niet altijd aardig was tegen haar nieuwe vriendjes en daarom kwam ze in het Caviahuis om even te leren lief te zijn 😉.

Ze is een aantal keer terug geweest, maar helaas ging het echt niet. Daarom hebben wij besloten dat ze vanwege haar leeftijd bij ons haar pensioen mag doorbrengen. In de groep doet ze het super!

Ze blijkt heel goed met ouderen overweg te kunnen en mag daarom nu ook mee naar verzorg- en verpleeghuizen.

Suus

Suus heeft 2 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: +- september 2014

Soort haar:  Borstel

Favoriete eten: Witlof

Verhaal:

Suus werd bij ons gebracht omdat ze de laats overgebleven cavia was.

Vanwege haar leeftijd en vrij ielig postuur hebben we haar in de bejaardengroep gezet.

Suus heeft zo nu en dan wat last van verkoudheden maar ze is inmiddels wel een lekkere dikke cavia.

Ze is nu één van de laatste bewoners van onze bejaardengroep en heeft het daar enorm naar haar zin.

Ze mag hier fijn haar oude dag spenderen.