Over SEC (Steun Een Cavia)

Inmiddels zijn wij een opvang met alleen vaste bewoners. Deze bewoners wonen om verschillende redenen bij ons: ouderdom, karakter problemen, kwaaltjes, aandoeningen of we zijn met hen ooit de opvang gestart. Deze cavia's moeten uiteraard allemaal goed verzorgd worden en dat kunnen we niet zonder uw hulp! 

 

Op onderstaande foto's ziet u de cavia's die op dit moment bij ons verblijven.

U kun er één (of meer) uitkiezen en deze dan financieel steunen/adopteren.


Elke cavia kan maximaal 5 Steuntjes hebben.
 
Wat ontvangt de cavia: - uiteraard alle zorg en liefde die alle andere cavia's in de opvang ook krijgen; maar het geld wordt vooral specifiek voor die cavia apart gehouden voor het geval dat er medische kosten gemaakt moeten worden. Met uw hulp kunnen wij ze de zorg geven die ze verdienen.

 

Wat ontvangt u: - een certificaat van 'uw' Steuncavia
                                - 2 x per jaar een update over de cavia

                                - De mogelijkheid om donaties op te sturen voor jouw cavia
                                - u mag natuurlijk komen knuffelen met de cavia! (op afspraak)


De kosten:  €25 euro per jaar 

                      € meer mag natuurlijk altijd ;)

 

Hoe werkt het?:

Stuur ons een mailtje/appje met de volgende informatie:

- Welke cavia u wilt steunen

- Uw adres gegevens

- Datum van overboeking naar onderstaande gegevens

 

Wij sturen u terug:

- Een certificaat ter bewijs van uw bijdrage

- Foto van de cavia

 

(Het is natuurlijk ook mogelijk om langs te komen en alles ter plaatse te regelen en de cavia te bekijken!)

 

Overboeken: 

Rekeningnummer: NL54RABO0332865932 
T.n.v. Schimmel-wernsen
O.v.v. Steuntje + naam cavia

 

Heeft u interesse/wilt u een cavia steunen of heeft u nog vragen en/of opmerkingen over SEC? Stuur ons gerust een mail via CaviahuisNijkerk@gmail.com of app naar: 0639728370

Doneren aan jouw cavia?

Wil jij nou iets opsturen of komen brengen (op afspraak) voor jouw cavia? 

Denk dan aan bijvoorbeeld:

- Kruidenmixen

- Groenvoer

- Zaagsel

- Hooi

- Houtvezelkorrels (kattenbakkorrels)

- Caviakorrel (het liefst van Beestenplein of Selective)

 

De cavia's zijn hier ontzettend blij mee en mee geholpen! Doe er gerust een leuk kaartje bij gericht aan jouw steun-cavia!

Adresgegevens:

Hogenhof 25

3861CG, Nijkerk


De Cavia's!

Lasse

Vol

Geslacht: Beertje (Castraat)

Geb.datum: Mei 2017

Soort haar: Peruviaan

Favoriete eten: Paprika

Woont in: Caviahuis

 

 

VerVerhaal:

Lasse is zijn hele leven alleen geweest. Hij werd bij ons gebracht omdat er in zijn oude huis geen plek meer voor hem was. Omdat onze gecastreerde beer overleden was, zochten wij een nieuwe stabiele man voor in het caviahuis. De dames hebben dat echt nodig om de vrede in de groep te bewaren. Lasse leek ons de perfecte kandidaat. Hij is erg lief en houdt zijn vrouwen goed in gaten. Lasse is ook gek op knuffelen met ons. Hij vindt dat zelfs zo lekker dat hij zelf op zijn rug draait voor meer kriebels! Wij zijn heel blij met zijn toevoeging aan onze groep! 

Puckie

1 Steuntje

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: 11-02-2018

Soort haar:  Gladhaar

Favoriete eten: Witlof

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Puckie woonde al bij ons toen wij de opvang startte. Ooit is zij bij ons komen wonen als vriendinnetje voor een gered zeugje (Lizzy) die toen alleen was. Later zijn ze samengevoegd met onze inmiddels gecastreerde beer.

Ze woont al die tijd al in het caviahuis en vindt het heerlijk om lekker buiten te zijn, liggen, rennen en eten. Ze vindt het leuk om kattenkwaad uit te halen met de jongere cavia’s. Bijvoorbeeld door heel hard te popcornen en dan een oudere cavia te laten schrikken.

 

We hopen dat Puckie nog een hele tijd bij ons mag wonen.

Lizzy

1 Steuntje

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: December 2017

Soort haar:  Gladhaar

Favoriete eten: Andijvie

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Lizzy woonde al bij ons toen wij de opvang startte. Ze was één van de eerste cavia’s die wij hebben gered. Om haar een vriendinnetje te geven hebben we Puckie voor haar gevonden. Samen hebben ze het nog steeds heel gezellig. Later zijn ze samengevoegd met onze inmiddels gecastreerde beer.

Ze woont al die tijd al in het caviahuis en vindt het heerlijk om gewoon lekker te lopen. Lizzy is niet erg van het aaien en knuffelen, ze wil vooral lekker haar ding doen. Dat vinden wij prima. Ze eet wel snoepjes uit ons hand en dan staat ze meestal samen met Trix vooraan.

 

We hopen dat Lizzy nog een hele tijd bij ons mag wonen.


Trix

2 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: April 2016

Soort haar:  Gladhaar

Ras: Zilveragouti

Favoriete eten: Andijvie

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Vlak voordat wij de opvang begonnen gingen wij op bezoek bij Stichting Cavia. We wilden toen zoveel mogelijk cavia’s een nieuw huisje bieden in onze prachtige caviaflat. Toen we daar kwamen en zoveel cavia’s zagen besloten wij om zelf ook op te gaan vangen.

Trix was één van de vier cavia’s die ons hart stal. We konden niet terug naar huis zonder haar. Sindsdien is ze het boegbeeld van onze opvang en hangt ze op een poster in de tuin.

Trix is dol op snoepjes, andere cavia’s knuffelen en buiten in het zonnetje liggen. Ze is inmiddels echt wat ouder geworden en na de "reutelziekte" die in onze opvang heerste in het najaar van 2022 heeft ze een hartkwaal gekregen. Gelukkig kunnen we dat nu behandelen met medicijnen en we duimen dat dat goed aan blijft slaan allemaal. 

 

We hopen dat Trix nog een hele tijd bij ons mag wonen.

Gonnie

0 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: Januari 2018

Soort haar:  Langhaar

Ras: Sheltie

Favoriete eten: Komkommer

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Gonnie was één van de eerste cavia’s in onze opvang. Toen ze binnenkwam werd er gedacht dat ze misschien zwanger was. Daarom moest ze minstens 10 weken in de opvang blijven. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn! Tegen die tijd waren wij alleen zo verliefd op Gonnie geworden, dat we de opvang niet meer zonder haar konden zien. Ze mocht bij ons blijven wonen.

Gonnie maakt ons altijd aan het lachen met haar streken en gekke acties (ontsnappen).

Ze is liever lui dan moe en we hebben met haar moeten werken om haar slank en fit te houden. Dankzij Gonnie krijgen de cavia’s in het caviahuis alleen nog eten en drinken op de beneden verdieping. Dan moet ze wel traplopen en wordt ze niet nog een keer zo dik.

 

We hopen dat Gonnie nog een hele tijd bij ons mag wonen.

Saar

4 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: November 2016

Soort haar: Gladhaar Engels Gekruind

Favoriete eten: Witlof

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Saar is bij ons gekomen als een aardig pittige caaf. Ze was vrijwel niet te koppelen aan andere zeugjes of castraten, waardoor ze heel lang in de opvang zat. We hebben haar toen in het Caviahuis geprobeerd te koppelen aan onze eigen groep. Heel rustig op haar eigen tempo. 

Dit is gelukkig heel goed gegaan en nu loopt ze al een aardig poosje tussen de caafjes daar. Ze is een echte einzelgänger en iedereen laat haar lekker met rust. Dat bevalt haar hartstikke goed.  

 

We hopen dat Saar nog een hele tijd bij ons mag wonen.


Luke

0 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: 23-05-2021

Soort haar: Borstel

Favoriete eten: Maïs

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Luke is samen met zusje Wendy bij ons komen wonen om leven in de groep te brengen. In 2021 hadden wij een groep in het caviahuis met een gemiddelde leeftijd van ruim 6 jaar. Ze lagen allemaal veels te veel in de bak te chillen en liepen bijna niet. We hoopten dat twee jonge caafjes weer meer energie en leven zouden brengen, ten goede van de groep. We hadden gelukkig gelijk! Luke is samen met haar zusje een echte dondersteen, ze rennen, springen, klimmen en kunnen heel veel eten. De groep geniet er van en een aantal caafjes doet dan ook graag mee aan hun gekke buien.

 

We zijn dankbaar dat ze bij ons is komen wonen en hopen dat ze heel erg oud mag worden!

Wendy

2 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: 23-05-2021

Soort haar: Borstel

Favoriete eten: Paprika

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Wendy is samen met zusje Luke bij ons komen wonen om leven in de groep te brengen. In 2021 hadden wij een groep in het caviahuis met een gemiddelde leeftijd van ruim 6 jaar. Ze lagen allemaal veels te veel in de bak te chillen en liepen bijna niet. We hoopten dat twee jonge caafjes weer meer energie en leven zouden brengen, ten goede van de groep. We hadden gelukkig gelijk! Wendy is samen met haar zusje een echte dondersteen, ze rennen, springen, klimmen en kunnen heel veel eten. De groep geniet er van en een aantal caafjes doet dan ook graag mee aan hun gekke buien.

 

We zijn dankbaar dat ze bij ons is komen wonen en hopen dat ze heel erg oud mag worden!

Fleur

1 Steuntje

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: Augustus 2020

Soort haar: Gladhaar

Favoriete eten: Hooi

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Fleur was in eerste instantie alleen even bij ons op koppel-vakantie. Ze is gered door een klant van ons en hij wilde haar graag een vriendje en een huisje bij hem thuis bieden. Helaas kon Fleur niet overweg met zijn eigen cavia’s, maar jammer genoeg ook niet met alle cavia’s die wij aan haar probeerden te koppelen. Fleur was uit op bloed…

We kwamen tot de conclusie dat dit arme caafje echt niet wist hoe ze met andere cavia’s om moest gaan, zwaar getraumatiseerd.

We hebben haar, gescheiden met een hekje, aan onze groep gevoegd. En later helemaal gekoppeld in de groep. In de hoop dat ze leerde om te gaan met anderen. Nog steeds bleef ze niet te koppelen aan andere caafs. In de groep deed ze het echter super. Daarom hebben wij samen met de eigenaar besloten dat ze bij ons mag blijven.


Didi

0 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: 14-10-2020

Soort haar: US-teddy

Favoriete eten: Komkommer

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Didi is bij ons komen wonen via een kennis die lange tijd caafjes fokte maar daar langzaam aan mee is gestopt. Zijn aanvraag was, mag ze dan bij jullie komen wonen samen met Puck.

Er waren toen net een aantal caafjes overleden in het caviahuis, waardoor de groep aardig klein was. Didi was gewend aan buiten, dus we wilden kijken of het lukte.

Zelden zijn we zo blij geweest met een toevoeging. Ze kan met alle caafjes overweg, knuffelt met iedereen, speelt met de jonkies en slaapt met de oudjes. Ze doet het super!

We zouden haar niet meer kunnen missen en de groep ook niet meer.

 

We hopen dat ze bij ons lekker oud mag worden.

Jaidy

0 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: 27-02-2022

Soort haar: Gladhaar

Favoriete eten: Wortel

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Jaidy is bij ons gekomen uit de laatste enorm verwaarloosde groep die wij opgevangen hebben. Hier zaten een aantal jongen in van net een paar weken oud. Helemaal kaal van de schimmel, zwaar ondervoed en chronisch vitamine C tekort. Ze waren ontzettend ziek.

 

We hebben hen helemaal terug geholpen naar een gezond leven en voor iedereen huisjes gevonden, behalve voor Jaidy. Die moest helaas nog even bij ons blijven omdat er ook nog een kans was dat ze zwanger was. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn! We hebben haar bij de groep gezet om weer te leren cavia te zijn. Helaas werden wij vrij snel daarna een slapende opvang. We hebben toen besloten dat onze laatste opvang caaf, Jaidy bij ons mag blijven wonen. Om zo nog meer jeugdigheid aan de oudjes van het caviahuis te kunnen bieden. 

Puck

1 Steuntje

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: Oktober 2016

Soort haar: Teddy

Favoriete eten: Witlof

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Puck is bij ons komen wonen via een kennis die lange tijd caafjes fokte maar daar langzaam aan mee is gestopt. Zijn aanvraag was, mag ze dan bij jullie komen wonen samen met Didi.

 

We hebben Puck in eerste instantie in de Binnenbak proberen te koppelen. Helaas jaagde ze daar alles en iedereen op en had ze het echt niet naar haar zin. Toen hebben we haar toch maar in het caviahuis gezet.

 

De andere cavia’s weten dat ze Puck gewoon lekker met rust moeten laten. Ze vindt het heerlijk om lekker alleen buiten te zitten of binnen onder de trap. Soms snuffelt ze aan de anderen, maar ze vindt het vooral fijn om alleen te zijn.

 

We hopen dat ze haar pensioen heerlijk kan vertoeven bij ons.


Esra

0 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: April 2018

Soort haar: Gladhaar

Favoriete eten: Kruiden

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Esra is pas bij ons komen wonen toen we al een slapende opvang waren. Haar baasje was al echt wat ouder en ze was de laatste cavia die over was gebleven van een ooit wat grotere buiten groep.

De dochter en kleindochters van deze meneer komen hier vaker en vroegen of ze misschien bij ons mocht komen wonen.

 

Haar naam is ontstaan uit de namen van de kleindochters.

 

Esra is een super klein caafje, zodra ze in de groep werd gezet ging ze iedereen heel vriendelijk begroeten. Ze is helemaal in haar sas bij ons.

We hopen dat ze haar pensioen heerlijk kan vertoeven bij ons.

Woezel

0 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: Juli 2018

Soort haar: Gladhaar

Favoriete eten: Andijvie

Woont met: Max

 

Verhaal:

Woezel kwam bij ons via een grote groep van een fokker die ging minderen. Ze was toen 1 jaar oud en net iets jonger dan onze Max. Omdat Woezel een vrij pittige caaf is met veel karakter was het zo goed als onmogelijk om haar te koppelen aan andere cavia’s. Alleen met Max lukte het wel. Max was ook opzoek naar een vrouw om zijn leven mee te delen. En het was een match made in heaven.

 

Ze zijn nog steeds heel gelukkig samen en we hopen dat ze heel oud mogen worden bij ons.

Bella

2 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: Augustus 2017

Soort haar: Borstel

Favoriete eten: Brokjes

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Bella is ooit geadopteerd vanuit onze opvang in 2020. Nu (Augustus 2022) is ze terug omdat ook zij de laatste cavia was. Een lastige en dappere keuze van de eigenaar.

 

Bella is ontzettend lief en aanhankelijk. Ze kan goed overweg met alle caafjes in het caviahuis en loopt buiten rond alsof ze nooit weg is geweest.

 

We hopen dat ze oud mag worden hier en zijn blij dat ze bij ons haar pensioen mag komen spenderen. 


Brownie

 Vol

Geslacht: Beer (Castraat)

Geb. datum:

Soort haar: Borstel

Favoriete eten: Kruidenmixen

Woont in: “De Binnen-bak”

 

Verhaal:

Brownie is bij ons komen wonen met zijn vriendin Snoepie die helaas recent overleden is. Brownie heeft allerlei verschillende bulten in zijn buikje. Deze bulten zijn niet kwaadaardig, maar moeten wel in de gaten gehouden worden. Daarom woont hij nu samen met cavia Autumn in een prachtig hok bij ons in de opvang. Nu mag hij hier lekker oud worden en lekker door het hok rennen.  

Mocca

2 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: Juni 2020

Soort haar: Teddy

Favoriete eten: Kruidenplantjes

Woont in: “Binnen-bak”

 

Verhaal:

Mocca is bij ons gekomen als vriendin voor onze Herman, helaas vond Mocca Herman echt niet aardig. Ze loopt nu in de “binnen-bak” met haar nieuwe vriendjes.

 

Ze woonde hiervoor in de vaste groep van Caviaopvang Maarssen. Deze groep was voor haar eigenlijk te groot en ze reageerde daar niet helemaal goed op. Daarom zochten ze voor haar een blijvend plekje die echt paste bij haar karakter. Ze is bij ons helemaal op haar plek en we hopen dat we heel lang van haar mogen genieten.


Dolly

1 Steuntje

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: September 2018

Soort haar: Gladhaar

Favoriete eten: Andijvie

Woont met: Nona & Snowy

 

Verhaal:

Toen Dolly bij ons kwam zijn we meerdere malen bij de dierenarts geweest. Niet alleen vanwege chronisch luchtweg problemen, maar vooral omdat ze beet, maar ook doof en blind leek te zijn.

 

Uiteindelijk bleek dat Dolly gewoon zwaar getraumatiseerd was, nergens op reageerde en beet uit angst om opgepakt te worden. Inmiddels bijt ze alleen nog kinderen, wat heel erg is, maar wat we ook respecteren. We laten kinderen haar nooit aaien. We denken dat ze slechte ervaringen met hen heeft.

 

Ze doet het inmiddels super en is nu heel gelukkig met nieuwe vriendinnen Nona & Snowy. Ze doet wel nog steeds een beetje raar als we haar oppakken, dus we laten haar vooral lekker lopen.

Pluisje

3 Steuntjes

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: Mei 2014

Soort haar: CH-teddy

Favoriete eten: Pompoen

Woont in: “De Binnen-bak”

 

Verhaal:

Pluisje was één van de eerste cavia's in onze opvang. Ze is toen herplaatst en heeft 2 jaar bij hele fijne mensen mogen wonen. Helaas is haar maatje overleden en daar werd ze erg verdrietig van. 

Ze woont nu al weer een hele poos bij ons en wordt ze lekker verwend. Pluisje houdt ontzettend van kruidenmixen en van slapen. Ze kijkt altijd heel boos als we haar dan per ongeluk wakker maken whahaha. 

 

Omdat ze al op leeftijd is en ook soms wat last heeft van haar hormonen zit ze nu in onze kleine groep met vijf vriendjes!

Maaike

1 Steuntje

Geslacht: Zeugje

Geb. datum: Maart 2022

Soort haar: Borstel

Favoriete eten: Hooi

Woont in: Caviahuis

 

Verhaal:

Maaike hebben wij gered van een reptielenbeurs. Ze had schimmel en zag er verdrietig uit. Het enige zeugje, tussen de beren. Ze was gelukkig niet zwanger! We besloten haar een fijn plekje te geven. Omdat ze nog zo klein was kon ze niet gelijk in het caviahuis. Daarom hebben we haar even bij Herman en Dolly gezet. Nu zijn ze het perfecte gezinnetje en helemaal verknocht aan elkaar. We kunnen het niet over ons hard verkrijgen om ze uit elkaar te halen. Daarom is het hok groter gemaakt en mag Maaike voorlopig lekker bij hen blijven.


Caviahuis Nijkerk

Hogenhof 25
3861CG, Nijkerk