Over ons

Update:

Lieve caviavrienden,

Na lang nadenken, overleggen, nog meer nadenken en nog meer overleg, hebben wij de knoop doorgehakt… wij worden een “slapende” afdeling van Stichting Cavia.

Waarom?
Eva zit helaas met long-covid. Hiervoor staat een revalidatie van een half jaar, het combineren van de opvang, haar studie en haar gezondheid is nu erg lastig. Gezondheid en studie komen dan op nummer één.  
Katja’s gezondheid laat het behoorlijk afweten; zij worstelt met pericarditis (ontstoken hartzakje, helaas chronisch) en heeft daarnaast haar eigen (groeiende) bedrijf Kaafjes.
De contacten die wij hebben met de klanten vinden wij geweldig, maar het kost ook energie en die energie is er op dit moment gewoon niet. Het runnen van een (cavia-)opvang is niet iets dat je er zomaar even bij doet… het is een fulltime job; denk aan mailtjes, appjes, telefoontjes, klanten ontvangen, dierenarts bezoekjes… en dit náást de verzorging van de cavia’s, het begeleiden van stagiaires en vrijwilligers.
Het is voor nu even op, helaas moeten wij onze energie verdelen.

Hoe?
“slapende” afdeling houdt in dat wij:

 

GEEN:
- cavia’s meer opnemen in onze opvang
- geen cavia’s meer zullen herplaatsen 

WEL:
- de kneusjes en oudjes (vaste bewoners) zullen blijven verzorgen
- De APK-dagen blijven, want ja; ook de vaste bewoners kosten geld 😉. Wij zijn hierin verder afhankelijk van donaties.
- hopen dat we nog steeds op onze vrijwilligers mogen blijven rekenen
- de SEC (steun een cavia) blijft ook.
- mocht er een “oudje of kneusje” een huisje zoeken, wij deze dan uiteraard zullen opnemen in onze opvang (mits we plek hebben en afhankelijk van het geslacht) en zullen proberen te koppelen binnen onze eigen groepen.
- onze website en social media bij zullen houden

- via whatsapp bereikbaar zijn voor adviezen, informatie en zaken met betrekking tot caafjes die bij ons vandaan komen.

Tot slot:
Wij hebben deze beslissing niet lichtzinnig genomen… er zijn heel wat traantjes gevloeid.
Door nú deze beslissing te nemen hopen wij in de toekomst (na 01-09-2023) weer voor opvang en herplaatsing te kunnen gaan; vol energie, liefde, passie en plezier.
Wij willen iedereen bedanken die ons, op wat voor manier dan ook, heeft gevolgd en/of gesteund en wij hopen dat jullie ons zullen blijven volgen en steunen. 


Hallo, wij zijn Katja en Eva Schimmel, moeder en dochter, die dol zijn op cavia's. Wij wilden een aantal nieuwe cavia's in onze hokken, waren bezig om te kijken of we misschien konden gaan fokken... en kwamen via via terecht bij Stichting Cavia Bakkeveen. Daar zagen wij dat er wel 600 caviaatjes liefdevol worden opgevangen (en dat was alleen al in Friesland!).  Bij Stichting Cavia worden cavia´s opgevangen die zijn gefokt voor de lol of voor slangenvoer (ja écht!), waar geen tijd meer voor is en/of die verwaarloosd zijn. Zij zoeken allemaal een nieuw liefdevol huisje. Op het moment dat we zoveel caviaatjes bij elkaar zagen, ging bij ons de knop om: we gaan níet fokken maar willen wel een opvang/herplaatsingshuis worden in het midden van het land.

 

Wij zijn begonnen met een groep van 6 eigen cavia's en daar zijn in de loop van de maanden heel wat caviaatjes bijgekomen. Caviaatjes die om wat voor reden dan ook bij ons gebracht zijn en die op zoek zijn naar een nieuw huisje. 

 

Cavia's zijn leuke dieren. Zeker als ze klein zijn vinden mensen ze leuk en schattig, maar ze zijn ook leuk en lief als ze wat ouder en groter zijn. Ze hebben allemaal een eigen karakter, van eigenwijs tot zeer aanhankelijk of een beetje schuw. Het is een heel avontuur om je cavia goed te leren kennen. Ze kunnen heerlijk tegen elkaar kletsen, wat voor ons klinkt als gezellig gepiep. Als ze blij en gelukkig zijn gaan ze springen, ofwel 'popcornen' genoemd. Dan weet je ook gelijk of je cavia het naar zijn zin heeft. 

Recensies

Wij leren veel van jullie, daarom willen wij jullie vragen om ons te helpen met een recensie. Dit doe je via de knop hiernaast! Alvast bedankt!


Collega's Stichting Cavia

Bakkeveen hoofdkantoor


Stichting Cavia Haarlem & Ter Aar


Stichting Cavia Oude Tongen


Stichting Cavia Loenen aan de Vecht


Stichting Cavia Oterleek/Alkmaar


Stichting Cavia Satijn

Gespecialiseerde satijncavia-opvang. Geen herplaatsing


Andere opvangen:

Caviaopvang Maarssen


Caviaopvang Second Chance

Wekerom


't Kuufke

Limbricht


Konijnenopvang Maaike

Beuningen

Hebben vaak ook cavia's zitten!


Stichting Flappus

Zwolle


Caviaopvang De Reddertjes

Schinveld


Caviaopvang Caviaplein

Dongen


Chews&Nibbles

Breda