Hulp

Stichting Cavia Nijkerk is afhankelijk van giften en donaties.

Alles wat er aan giften en donaties binnenkomt is voor de verzorging van de cavia's (voeding, hokken, dierenartskosten, etc)

Wilt u ons (Stichting Cavia Nijkerk) steunen? Dat kan op de volgende manieren:

- Contant aan ons geven

- Overboeken via:

Rekeningnummer: NL45ABNA0501628460
  T.n.v. Stichting Cavia Bakkeveen
  O.v.v. Donatie St. Cavia Nijkerk

Het hoofdkantoor zorgt dan dat uw donatie bij ons terecht komt.

Wilt u Stichting Cavia in het algemeen steunen kijk dan op hun website www.stichtingcavia.com voor  meer informatie.

Hartelijk dank namens alle cavia's!

Schenken met belastingvoordeel

Wist u dat u een gift aan Stichting Cavia in veel gevallen kunt aftrekken van de belasting?

Door de aftrek op onder andere de inkomstenbelasting of (bij zakelijke donaties) winst- of vennootschapsbelasting betaalt de fiscus mee aan uw steun.

Uw voordeel kan hiermee oplopen tot wel 50%!

Dat is nog eens prettig geven toch?

Hoe werkt het?

Bij een eenmalige gift mag u het gedoneerde bedrag (boven een bepaalde drempel) aftrekken van de inkomstenbelasting. Geeft u vaker? Overweeg dan eens een Overeenkomst Periodieke Schenking (OPS). Dit kan tegenwoordig zeer eenvoudig online zonder tussenkomst van een notaris. Het voordeel van een OPS is dat u uw volledige gift mag aftrekken en de drempel niet meer van toepassing is.

Ook bij erfenissen en nalatenschappen is er een uitzondering voor ANBI organisaties als Stichting Cavia. Deze doelen zijn namelijk vrijgesteld van schenkingsbelasting / successierechten waardoor het geld dat u nalaat, volledig besteed kan worden aan de opvang en verzorging van de cavia's.

Op de website van de belastingdienst is vrij uitgebreid de (actuele) informatie te vinden over schenken aan een ANBI organisatie.